Entry 68: 3 weeks 3 days

•May 12, 2010 • Leave a Comment

Terasa gemuk sekarang. Makan kuih banyak. Hari Rabu = pasar malam. Huwaa~

Misi 2 minggu sebelum kawen = PUASA. Yeah.

I’m excited. Tengah tunggu veil sampai. Lepas tu nak jahit manik. Sendiri. Whee~ Hebat tak sayer? πŸ˜‰ Pengantin serba boleh. Whoot. Nak jahit simple2 je. Janji berat veil tu nanti, so dia jatuh cantik je.

Baju belah lelaki sedang di alter. Agak besar *ehem-ehem* :p Cantikkk~ Cuma agak pendek. So harus padankan dengan veil labuh itu. Oh. Oh. Can’t wait to see it all put together.

Kasut on the way. I hope they get it right. Kejap nak letak manik. Nak letak batu. Kejap nak letak lace. Last2 cakap apa2 la, janji cantik, and warna sama. Oh, nak jadikan cerita. Went to the shop in City 1 Plaza in Jalan TAR yesterday. The tailor who initially took my measurements quit it seems. Lepas tu dia kata baju semua dh siap. pegi la kedai. Kalau ada masalah deal dgn tuan kedai. Hurm.

So pegi secara EL ke kedai.

Oh, sebelum itu, En Tunang *skrg maybe dh boleh move ke Bakal Suami kot* :p

Bakal Suami hantar pegi kerja, then bawak kereta pergi service *saaaayang abg*

Oh! Piah ku! Ada org langgar. Huwaa~ Sedey woo. Dasyat lak tu. Tsk Tsk.

Anyways… (sedey lg ni) went to the kedai, tried on the baju. Besa. Had to wait around for the new tailor to come and take new measurements. Time tunggu2, datang lah mamat ni, dgn tunang kot. Mamat tu melayu, perempuan tu mcm mamak. Xkan adik beradik @ family kot? So dia datang. Mula2 cakap slow2 la. And then tiba2, dia try baju, dia keluar, tetiba bising. Mula maki hamun org kedai tu. Kesian gak tgk org kedai tu. Dah la guna ayat ntah hape2. Siap threaten nak tutup kedai. Haha. Lawak gak tgk.

Tak baik la kan. Tak kesah la baju ko rosak mcm mana pun, bawak2 la bersabar kan. Benda berkaitan ngan majlis perkahwinan. Jangan la over sgt. Mmg byk dugaan ngn cabaran time nak membina masjid kan. Panas je tgk mamat tu. Cakap mcm org tak berpelajaran. Tengking2 org mcm org lain x ada maruah. Mcm dia je yg paling berkuasa. Tuhan lagi berkuasa. Nak je cakap dgn dia mcm ni semlm. Tp nnt cari gado plak. Nnt tak pasal2 Bakal Suami kena bertumbuk demi mempertahankan Bakal Isteri. hehe.

Bakal isteri dia tu, dh tgk mamat tu mcm tu, pikir2 lah dua kali ek. Silap hari bulan lepas kahwin nnt ko plak yg jadi mcm tuan kedai tu. Huhu. Apa daa. Serious x leh terima kebongokkan mamat itu. Tapi efek kejadian tersebut ialah, tuan kedai saaangat baik pada kami. hehe. Takut kami pn mengamuk ke? Kes kes kes…

Entry 67: S.T.R.E.S.S

•May 10, 2010 • Leave a Comment

Ahhh… tekanannnn!!! Only 24 days more to go! Dead lines! Dead lines!

This job is stressing me out. It’s not the work itself, but the location! I need to do a whole bunch of things in Bangi or KL or Kajang and being cooped up here from 8 to 5 and sometimes 6 every freaking day is not helping!

I haven’t sent in the borang for nikah, which have to be sent to Pejabat Agama Hulu Langat, and office hours are usually 9-5 right, so when oh when do I find the time??? I have already exhausted all my replacement leave and I only have enough annual leave left over for my marriage leave. And to think of all the classes I have to replace! Arghhhh~

And now I learn that the tailor who’s supposed to be doing my baju bertandang has quit her job dekat Jalan TAR tu! I have no idea what my baju look like or even if it’s done! What is it’s half done??? Then I have to find some other baju. And fight for the deposit. Waaarghhhh!

And I still have a bunch of stuff to buy and pay for. Where am I gona get all the money??? Thank god theΒ  bulk of the stuff have been paid for, but it’s usually the small things which can add up and become a gazillion of ringgit.

I freaking have to go to class now. I have tons of work to mark. Which I have no idea how to go about by the way, kang aku mark suka suki kena sound ngn boss2 kat australia tu plak. Haishhh…

Oh dugaan dan cubaan. Pray that En Tunang and I both get thru this… 24 days…

Entry 66: Tetiba

•May 1, 2010 • 3 Comments

I think I have to say this.

Adik beradik kamu tak lawa hokeyh?

Keluarga aku lagi lawa.

Kenapa lah korg rasa korg tu lawa sangat? Nak kondem aku hitam gemok konon.

Ko pikir ko putih kecik ko lawa la?

Putih kecik yang buruk okeh!

At least aku hitam gemok yang menawan.

And so much better looking than you retarded lot. Like literally retarded.

Okeh. Puas hati. Lama sudah mahu luahkan.

*Happy, happy, Joy, joy* kembali. Ting!

Entry 65: Wish List ;)

•April 23, 2010 • Leave a Comment

Presenting, my wish list πŸ˜€ (utk siapa yg sudi nak mambaca sahaja. Tiada paksaan :p)
Juga sebagai cadangan hadiah, either for me or other future brides. Untuk mereka yg blur2 nak bagi apa. Again, tiada paksaan, just being there at my majlis is a gift already πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

1. oven!!! boleh wat cupcake utk korg sume (hehehe, pancinggg :p)


2. cadar. banyak2 mcm2 colour pon xpe


3. towel comey2 πŸ˜€


4. set minum yg jug ngn cawan tu. i like tallllll glasses πŸ˜€


5. set dulang (dah ada jug ngn cawan kena la ada dulang kan :p)


6. baking stuff (trays, acuan, dll)


7. sandwich maker

8. mini food processor

9. gas cooker

10. pots and pans

There’s a lot of kitchen stuff and appliances here. Don’t forget pressies for the groom πŸ˜‰

Will update this list from time to time πŸ˜€

Entry 64: Alaaaaa~

•April 19, 2010 • Leave a Comment

Kerusi high back itu…

Tidak akan menjadi milikku 😦

Kalau begitu…

Tak nak la pelamin panel…

Patah hati sudah…

Huhu (T_T)

Cedey sangat… isk isk…

Entry 63: I love Butik Pengantin ISHA

•April 17, 2010 • 1 Comment

Yes yes. I do. I love love.

Why?

Because mereka sangat baik.

Mereka memberi saya pelamin panel upgrade FREE!

Takde la full 3 panel. Tapi still.

And… I got my kerusi highback!!!

Oh happy day!

Terima Kasih Kak Isha kuasa 2… Korg memang best.

Baju belum siap lagi this week, next week baru siap. Can’t wait. Will try and post sneak peeks aite πŸ˜‰

Oh yeah. Charles. and. Keith. Black. and. Gold.

B.E.A.U.T.I.F.U.L.

*wink*wink*

7 weeks!!!

Entry 62: Best Giler Babengs

•April 14, 2010 • Leave a Comment

Apa yang best? Banyakkk.Β  Tapi ada gak yang tak best, so kita list yg tu dulu.

TAK BEST:

1.

Kad Kahwin yang lampi giler design. Kata hari tu 2 minggu je settle. Ni dah nak masuk sebulan dah. Dah la design sambil lewa je. Kalau dah nama ‘designer’ tu, tak kesah la designer kad pun, harus ada ciri2 OCD okayyy… Ini aku lak yg sebok ni x align, tu x sama, ni x serupa. Haih. Nasib baik murah dan kad cantik. Kalau tak sure dah angkat kaki. Huh!

2.

Berat Badan yg macam dah statik. Aiyarkk! Turun lah lagi. Turun lah lagi!!! Kenapa stoppp… I haven’t stopped my diet. Nasi makan time kenduri sahaja. Time lain x makan pon tauuu… Makan roti ngn buah je. Huwaaa~ Ada 10kg lagiiii! Or at least 5! (Whaaattt? I’m being realistic okayyyy)

3.

Door Gift yg tau tahu lagi nak bagi apa and nak buat apa. Dilemma siottt… Nak buat cupcakes tp macam biasa sgt.Β  I so want something different. I want them lollies! But they’re RM3 each. Die laaa… So cupcakes it is… Made by the bride and co πŸ™‚

4.

Kain untuk pengapit belum dibeli. Kain untuk hantaran kepada lelaki belum dibeli. Beli Beli Beli.

5.

Kasut warna gold size 10 yang tak jumpa2. Sedih laa… Why do I have big feet? What are the advantages of having big feet? (sedang memikirkan hikmah). Found one gorgeous Charles and Keith gold stilettos that will go beautifully with my wacky handbag, but alas, no size! Arghhh. Saya mahu stiletto itu! Misi weekend: Pergi Charles and Keith OU/Sunway, RESERVE that stiletto in size 10. Harus!

6.

Belum isi borang kahwin lagi. En Tunang, apakahhhhh? Saya dah kata kan 3 bulan sebelum. Ayat biasa En Tunang: “Lambat lagi laaa”. Awak nak ke naik pelamin sebelum nikah???

7.

Kes En Tunang lagi: please renew you passport!!! I am going to Bandung, with or without you. You have been warned.

8.

I wanttt those highback chairs yang chantekkk~ So going to ask my wedding planner (planner ke? bukan saye ke planner?)… my pelamin makers to deisgn a traditional pelamin with highback chairs. Mana la tau kak isha, bleh jadi ikutan. nnt charge mahal2 tau. utk sy charge la biasa2 je. sy bg idea kan :p hehe

9.

Kelas yg semakin banyak. I was given 4 more addition hours to my existing 12. Oh, to make it more awesome, I have to go to a course, starting Friday till next Friday, 8-5. Seb baik ada Sheera. Tak lah bosan. And I have to replace all the classes. Yes, ALL. WTF.

YANG BEST

1.

Penukaran caterer. Caterer baru yang hebat. Saya sangat suka. Tunggu dan lihat. Lain dari yg lain u’olls *wink*

2.

Katerer lama yg best. Boleh tuka deposit ke catering utk mlm nikah. Memandangkan saya mahu memilih menu lain yg dia tak sediakan. Mekasih ye kakkk… nanti saya uar-uarkan pada yg lain. Macam ni baru best. Memahami bakal pengantin yg mmg sgt fickle minded dan suka bertukar2 fikiran. Bukan macam butik tu. Huh!

3.

Baju Bersanding siap minggu ini!!! Yaay. Going to the boutique on Saturday to see. Hopefully they got it right. Hopefully I got it right too. Please Please Please.

4.

Pembikinan hantaran telah bermula! Nampak gaya macam ahead of schedule. Leaving all the fresh flower stuff and the sirih junjung business to Kak Sofie and Along a day before the nikah. Black + Silver/White + Pink. Me likey-likey.

5.

Akan menempah baju nikah dan baju bertandang tak lama lagi. Lama sudah menunggu bentuk badan ideal. And I think what I have now will have to do lah. Better than what I had before. So looking forward to that! I get to have my white songket. And keep it too. Oh love love! πŸ™‚

Hurm. nampak macam banyak TAK BEST je dari YANG BEST. Haruskah tukar title?